Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Mesclun-salade met Sbrinz-vinaigrette

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • ca. 300 g gemengde bladsla, bijv. snijsla, cicorino verde, kropsla, frisee, tuinkers, postelein
  • 1-2 handvol gemengde wilde kruiden, bijv. daslook, veldzuring, paardenbloem, rucola, waterkers
  • 2-3 kruidentakjes, bijv. kervel, bonenkruid, gladde peterselie, dragon
  • 1-2 handvol gemengde eetbare bloemen, bijv. tuinanjers, bieslookbloemen
  • ca. 100 g Sbrinz, geschaafd

Vinaigrette:

  • 4 EL citroenazijn
  • 1 EL droge witte wijn
  • 6 EL olie
  • 2 EL Sbrinz, vers geraspt
  • 1 klein knoflookteentje, geperst
  • ½ TL vloeibare honing
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Bladsla, wilde kruiden en kruiden in hapklare stukjes trekken. In een grote schaal losjes mengen met bloemen en Sbrinz .
  2. 2. Voor de vinaigrette alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen. Kort vóór het serveren door de sla mengen.
Bereidingstip

De gemengde sla aan de producten van het seizoen aanpassen. Ook goed geschikt: madeliefjes, Oost-Indische kers, paardenbloem of kruiden, bijv. rozemarijn en bernagie.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.