Millefeuille met Appenzeller® Surchoix

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 350 g Appenzeller® Surchoix
  • 2 avocado’s
  • 4 gekookte rode bieten
  • 1 Granny Smith-appel
  • ¼ bosje bieslook
  • 1 sjalot
  • 2 cl witte balsamicoazijn
  • 5 cl olijfolie

Voorbereiding

  1. Rasp 150 g van de Appenzeller® Surchoix fijn. Snijd de rest in een fijne brunoise en zet opzij.
  2. Pel de sjalot en hak fijn. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes, net zoals de appel. Doe de avocado- en appelblokjes in een kom met enkele druppels witte balsamicoazijn. Snijd de biet in een fijne brunoise en zet opzij.
  3. Strooi de geraspte Appenzeller® Surchoix -kaas in een warme pan om een koek te vormen. Laat smelten en goudgeel kleuren. Draai om en laat nog 30 seconden bakken. Laat vervolgens afkoelen.
  4. Breek de koek in 18 stukken.
  5. Werk de tartaar af door de brunoises te mengen met de sjalot. Kruid eventueel bij. Leg een stuk Appenzeller® Surchoix -koek in een bord, voeg een lepel tartaar toe en herhaal. Beëindig het dresseren met een laagje krokante koek en serveer meteen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept