Omelet van Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 80 g geraspte Appenzeller® Doux
  • 50 g spek of ham
  • 250 g aardappelen, in de schil gekookt
  • 1 ui
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 400 g groenten, bv. courgettes, paprika’s en prei
  • 2 el boter om te bakken
  • 8 eieren
  • 1 dl melk
  • Peper, zout, nootmuskaat

Voorbereiding

  1. Snijd het spek of de ham en aardappelen in blokjes. Hak de knoflook en ui. Snijd de groenten in kleine stukjes.
  2. Stoof de aardappelen in een grote koekenpan in een eetlepel boter. Voeg de ui, knoflook en groenten toe en stoof op een gematigd vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg het vlees toe en meng. Voeg zout toe.
  3. Meng de Appenzeller® Zacht, de eieren, melk en kruiden en giet over de groenten. Roer met een spatel zodat de eiermassa vlokken vormt.
  4. Stop met roeren en laat de onderkant gratineren, de bovenkant moet soepel blijven. Serveer meteen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept