Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Ovenhartjes met Zwitserse raclettekaas

  • Zonder vlees
  • (3 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 porties

  • 3 rode paprika’s
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 1 dl groentebouillon
  • Peper en zout
  • 400 g uitgerold diepvriespizzadeeg
  • 250 g Zwitserse raclettekaas

Voorbereiding

  1. Snijd de paprika’s en de peper doormidden, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Stoof 2/3 van de blokjes paprika samen met de knoflook en de peper in warme olijfolie, bestrooi met suiker en laat karamelliseren. Bevochtig met bouillon en laat gedurende ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht tot matig vuur.
  3. Doe alles in de blender. Kruid de pompoencrème stevig met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kaas in kleine blokjes. Snijd hartjes uit het pizzadeeg met een uitsteekvorm en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Garneer de hartjes met een egale laag paprikacrème en verdeel hierover de rest van de blokjes paprika en kaas. Bak de hartjes gedurende ongeveer 8 minuten in de oven.

Kaas in dit recept

Raclette Suisse®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.