Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Risotto van spinazie, zalm en Sbrinz AOP

  • (4.7 Sterren/3 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 150 g geraspte Sbrinz AOP
  • 50 g Sbrinz AOP in blokjes
  • 500 g verse spinazie
  • ½ l groentebouillon
  • 30 g boter
  • 1 gehakte ui
  • 350 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 150 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Kook de spinazie in ruim kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Giet af, kruid met peper en zout en houd warm.
  2. Stoof de gehakte ui en de rijst in een pan in een beetje olie.
  3. Zet onder met de witte wijn en laat garen op een zacht vuur gedurende 15 minuten. Roer af en toe en voeg geleidelijk aan de bouillon toe.
  4. Voeg tegen het einde van de gaartijd de spinazie en geraspte Sbrinz AOP toe. Laat even doorwarmen en haal van het vuur.
  5. Voeg de zalm toe, meng alles met de rest van de boter en laat 2 minuten rusten.
  6. Strooi de blokjes Sbrinz AOP over de risotto en serveer.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.