Risotto van spinazie, zalm en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 150 g geraspte Sbrinz AOP
  • 50 g Sbrinz AOP in blokjes
  • 500 g verse spinazie
  • ½ l groentebouillon
  • 30 g boter
  • 1 gehakte ui
  • 350 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 150 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Kook de spinazie in ruim kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Giet af, kruid met peper en zout en houd warm.
  2. Stoof de gehakte ui en de rijst in een pan in een beetje olie.
  3. Zet onder met de witte wijn en laat garen op een zacht vuur gedurende 15 minuten. Roer af en toe en voeg geleidelijk aan de bouillon toe.
  4. Voeg tegen het einde van de gaartijd de spinazie en geraspte Sbrinz AOP toe. Laat even doorwarmen en haal van het vuur.
  5. Voeg de zalm toe, meng alles met de rest van de boter en laat 2 minuten rusten.
  6. Strooi de blokjes Sbrinz AOP over de risotto en serveer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept