Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Sbrinz AOP-feuilleté (bladerdeeg) met groene groenten en Schabziger(kruidkaas)-saus

  • Zonder vlees
  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Kwark-bladerdeeg:
  • 150 g meel (wit)
  • ½ tl zout
  • 80 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 100 g roomkwark
  • 1 eidooier
  • 50 g Sbrinz AOP, geraspt

Groente:

  • Boter, 1 sjalot, gehakt
  • 150 g suikererwten, 150 g bonen en 150 g broccoli, net gaar gekookt
  • De blaadjes van een paar takjes bonenkruid
  • Zout, peper

Schabziger-saus:

  • 2 dl room, 1/2 tl maïzena
  • 100 Schabziger, geraspt
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Voor het deeg meel, zout en boter in een kom met de handen tot een kruimelige massa wrijven. Roomkwark toevoegen en met een lepel of de deegschraper tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. Koud wegzetten.
  2. Het bladerdeeg 1-2 mm uitrollen, op een bakplaat leggen, met eigeel bestrijken en Sbrinz AOP erover strooien. Met de vork goed inprikken. In de tot 200 °C voorverwarmde oven knapperig bakken. Laten afkoelen en in 8 driehoeken snijden.
  3. De sjalot in een grote, vlakke pan in de boter fruiten. Groenten en bonenkruid toevoegen. Voorzichtig omdraaien en met zout en peper op smaak brengen.
  4. Voor de saus al roerende room en maïzena aan de kook brengen. Daarin de Schabziger smelten. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. Een bladerdeegdriehoek op elk van de voorverwarmde borden leggen, daarover de groenten verdelen en vervolgens met bladerdeeg bedekken. Garneren met saus.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.