Schnitzel van Emmentaler AOP met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eieren, geklutst
  • 50 g Appenzeller®, geraspt
  • 4 el selder, fijngehakt
  • 1 mespuntje gedroogde knoflook
  • 1 mespuntje pilipilivlokken
  • 100 g bloem
  • 250 g aardappelen, geschild, geraspt
  • 4 plakjes Emmentaler AOP, 3 à 4 mm dik (80 g)
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • Zout, peper

Garnituur

  • Appelkappertjes
  • Waterkers

Voorbereiding

  1. Meng de geklutste eieren, Appenzeller®, selder, knoflook, pilipili, zout en peper in een kom. Zet opzij. Giet de bloem in een andere kom. Zet opzij. Doe de geraspte aardappelen in een derde kom. Zet opzij.
  2. Haal de plakjes Emmentaler AOP door de bloem en vervolgens door het eiermengsel. Wentel ze dan in de geraspte aardappelen.
  3. Verhit de boter en olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes Emmentaler AOP 3 minuten aan elke kant. Versier met appelkappertjes en waterkers.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept