Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Tortilla met pompoen en Gruyère AOP

  • 35 min. Bereidingtijd, 25 min. Kooktijd, 1 h. Totale tijd
  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 pompoen: butternut of hokkaido (ong. 800 g)
  • 1 bosje stengelui
  • 60 g pompoenpitten
  • 6 eieren
  • 100 g zure room
  • 200 g Gruyère AOP
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 el olijfolie

Voorbereiding

  1. Schil de pompoen (een hokkaido hoef je niet te schillen, gewoon goed afspoelen en droogwrijven), snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en snijd in brede schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Was de stengelui en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Hak de pompoenpitten grof. Klop de eieren en zure room. Rasp de Gruyère AOP en voeg toe aan het mengsel. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Verhit de olie in een grote kookpan die in de oven mag. Bak de pompoenpitten en pompoenschijfjes een tiental minuten totdat ze zacht worden. Voeg de stengelui toe en laat even stoven. Doe het eiermengsel erbij en laat ongeveer 3 minuten op het vuur staan totdat het ei onderaan lichtjes gebruind is. Zet de kookpan in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ongeveer 25 minuten bakken totdat de tortilla een mooi kleurtje heeft.
Aanbeveling

Serveer bijvoorbeeld met een groene salade.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.