Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Vacherin Mont d‘Or met gekruide aardappelen

  • Zonder vlees
  • (4 Sterren/6 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 ovenvaste schaal van 1 l inhoud
  • 500 g kleine aardappelen (bij. Amandine)
  • 1 EL braadcrème
  • verse kruiden (tijm, rozemarijn of salie), gehakt
  • 1 Vacherin Mont d‘Or AOP
  • 1 dl witte wijn of appelsap

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen wassen, halveren, braadcrème en kruiden erover verdelen, met de handen mengen en in de ovenschotel leggen.
  2. 2. De Vacherin Mont d‘Or inpakken in aluminiumfolie, met een vork kleine gaatjes in het oppervlak steken en witte wijn erover gieten.
  3. 3. Vacherin op een met bakpapier beklede bakplaat plaatsen en samen met de aardappelen in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken.
Bereidingstip

2 EL gedroogde, ingeweekte paddenstoelen (morilles, eekhoorntjesbrood) fijn snijden en met verse tijm aan de gesmolten kaas toevoegen. Met knapperig bruinbrood serveren als een fondue.

Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.