
Vacherin Mont d‘Or met gekruide aardappelen
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 ovenvaste schaal van 1 l inhoud
- 500 g kleine aardappelen (bij. Amandine)
- 1 EL braadcrème
- verse kruiden (tijm, rozemarijn of salie), gehakt
- 1 Vacherin Mont d‘Or AOP
- 1 dl witte wijn of appelsap
Voorbereiding
- 1. De aardappelen wassen, halveren, braadcrème en kruiden erover verdelen, met de handen mengen en in de ovenschotel leggen.
- 2. De Vacherin Mont d‘Or inpakken in aluminiumfolie, met een vork kleine gaatjes in het oppervlak steken en witte wijn erover gieten.
- 3. Vacherin op een met bakpapier beklede bakplaat plaatsen en samen met de aardappelen in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken.
Bereidingstip
2 EL gedroogde, ingeweekte paddenstoelen (morilles, eekhoorntjesbrood) fijn snijden en met verse tijm aan de gesmolten kaas toevoegen. Met knapperig bruinbrood serveren als een fondue.
Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP
