Twee jaar na het succes van de croque-monsieurbar Monsieur Suisse x Liesse, heeft Kaas uit Zwitserland besloten om een andere kaasspecialiteit met een heuse cultstatus te huldigen. De kaaskroket! Een iconisch gerecht met een krokant korstje, een smeuïge binnenkant en natuurlijk een uitgesproken kaassmaak. Begin je al te watertanden als je kaaskroketten ziet staan op een menukaart? Plan dan zo snel mogelijk een uitstapje naar CHeesy, de Zwitserse kaaskrokettenbar die dit najaar 4 weken lang de deuren opengooit in Brussel.

Met de opening van een pop-up restaurant gewijd aan kaaskroketten in het verschiet zou je haast wensen dat je de fast-forward-knop kan indrukken en de zomer kan overslaan! Nadat twee jaar geleden fijnproevers werden verlekkerd met een pop-up met verfrissende interpretaties van de iconische croque-monsieur, staat Kaas uit Zwitserland alweer klaar met een nieuw project. CHeesy wordt een pop-up die volledig in teken staat van ambachtelijke kaaskroketten. Dit ultieme comfortfood wordt zorgvuldig door geselecteerde chefs in een nieuw jasje gestoken, met gedurfde smaakcombinaties en natuurlijk topkazen uit Zwitserland. Een maand lang zullen vier duo's van getalenteerde chefs en kaasmeesters dit populaire gerecht herinterpreteren, tot grote vreugde van alle kaasliefhebbers! Het trendy Elsene wordt dé hotspot voor kaaskroketfanaten, meer bepaald de Lesbroussartstraat. CHeesy zal namelijk zijn thuis vinden bij REBEL, de populaire wijnbar in Flagey van Léo Robert en Paul-Antoine Bertin. Dit adresje staat bekend om zijn verleidelijke natuurwijnen en verrassende tapasbordjes en zal vier weken lang kaasfans verwelkomen die de unieke kroketten van CHeesy willen proeven.

 

Grote (en jonge) namen uit de gastronomie

Er is lef nodig om je te wagen aan de mythische kaaskroket! Om deze spannende opdracht tot een goed einde te brengen, gaat Kaas uit Zwitserland een samenwerking aan met vier getalenteerde chefs die in de keuken staan van populaire restaurants in het hele land. Denk hierbij aan Barge en Flamme in Brussel, Victor in Antwerpen en Liquorette by Alfonse in Namen.

  • BRUSSEL - Na jarenlang zijn kunde te perfectioneren in prestigieuze keukens in België en Frankrijk, zoals Comme Chez Soi, L'Air du Temps en Le Louis XV, mocht chef Grégoire Gillard van Barge tijdens de laatste Michelinceremonie zijn eerste ster mee naar huis nemen. 
  • BRUSSEL - Lokale gerechten bereid met de beste ingrediënten: het is geen verrassing dat het nieuwe restaurant van Hanna Deroover en Bénédicte BantuelleFlamme, snel één van de favoriete etablissementen van Sint-Gillis is geworden. De rode draad doorheen de kaart? Vuur: elk gerecht bevat minstens één gegrild, gerookt of gesmoord ingrediënt.
  • ANTWERPEN - Victor is een ware hotspot in Antwerpen. Het geheim van het succes van de jonge chef Victor Avonds? Ze deed ervaring op in topzaken zoals het Antwerpse restaurant Dôme en Frenchie in Londen. In haar eigen restaurant brengt ze een elegante en genereuze keuken waarin seizoensproducten centraal staan.
  • NAMEN - Om dit fijne team compleet te maken, heeft Kaas uit Zwitserland een adres uitgekozen dat erg populair is bij locals: Liquorette by Alfonse. Een eetbar waar je kan genieten van een aperitief en je honger kan stillen met tapas om te delen, gemaakt van lokale producten.

 

Topchefs & topkazen

Omdat een chef niet kan schitteren zonder top-ingrediënten, ontwikkelen zij hun recepten in samenspraak met Kaas uit Zwitserland. Om de perfecte smaakbalans te vinden, laten ze zich adviseren door ervaren kaasmeesters uit het hele land.

  • BRUSSEL - De chef-kok van Barge, Grégoire Gillard, gaat samenwerken met de kaasexperts van La Fruitière. Winkel, rijpingskelder en kaasbar in één: dit adres is een ware kaastempel in het hart van de hoofdstad.
  • BRUSSEL - Het getalenteerde vrouwenduo achter Flamme zal uitmuntend advies krijgen van Hélène en Lara Milan, de twee oprichters van kaasmakerij Sœurs. Een samenwerking die vonken zal opleveren!
  • ANTWERPEN - Chef Victor Avonds gaat in Antwerpen de samenwerking aan met de affineurs van Van Tricht, een huis van vertrouwen dat uitblinkt in fantastische kazen.
  • NAMEN - Valentin Norberg, Charlie Guilliams en het team van Liquorette By Alfonse laten zich inspireren door de bijzondere kaasschotels van de gepassioneerde kaasmeesters van Chez Maître Corbeau.

 

Eén specialiteit, twaalf unieke interpretaties

Elke week neemt een duo van chefs en kaasmeesters de keuken van CHeesy over met drie originele kaaskroketten op het menu. De exclusieve creaties kan je ook verkrijgen bij de vier kaasmeesters om thuis van te genieten. Voor kaasliefhebbers die niet de kans hebben om het pop-uprestaurant in Brussel of een van de kaasmeesters te bezoeken, geen paniek: de chef-koks hebben twee exclusieve en royale recepten onthuld die je zullen doen smelten! Klik hier om ze te ontdekken.

Spannende kruiden, bijzondere specerijen of een obscure kaas: je smaakpapillen zullen geprikkeld worden! De kazen komen allemaal uit Zwitserland: Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Appenzeller®, Tête de Moine AOP, Vacherin Fribourgeois AOP of Raclette du Valais AOP; de chefs nemen je mee naar de vier uithoeken van het kaasland.

Bij deze krokante kroketten kan je ook een schoteltje met Zwitserse kazen en charcuterie bestellen, evenals een aantrekkelijk groentegerecht. Voor wie zich een diner niet kan voorstellen zonder een zoet einde, biedt de pop-up ook een dessert aan.

 

Een wereld aan smaken

Geen goede kaaskroketten, zonder goede kaas. Voor hun creaties gebruiken de chefs de crème de la crème van de kazen uit Zwitserland. Een klein land dat rijk is aan smaken: er zijn niet minder dan 850 verschillende Zwitserse kazen. Zwitserland verwent elke kaasliefhebber met kazen die afwisselend mild en intens zijn, met een zachte of net een stevige pâte. Onder de kazen die voor de pop-up zijn geselecteerd, vind je klassiekers zoals Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Raclette du Valais AOP of Vacherin Fribourgeois AOP. Maar ook verrassende kazen zoals de Appenzeller®, een volle kaas die zijn specifieke smaak krijgt door een kruidige pekel, de Tête de Moine AOP, een typische specialiteit van de Jura die fijnproevers graag tot fijne rozetten draaien, de extra harde kaas Sbrinz AOP of de Belper Knolle, een typische kaas uit het kanton Bern. Wil je meer uitgesproken smaken? Bestel de kroketten met Jersey Blue, een blauwe kaas met een elegante marmering, of met Tomme Fleurette, gemakkelijk te herkennen aan zijn bloemige korst en romige kern. Het moeilijkste zal zijn om een keuze te maken. Of je bestelt gewoon alles!

Praktische informatie:

De CHeesy pop-up is open gedurende 4 weken, van woensdag 4 tot en met zondag 29 oktober 2023. Open van woensdag tot zondag, vanaf 18.00 uur.

REBEL, Lesbroussartstraat 48, 1050 Elsene.

CHeesy, een evenement in samenwerking met Le Fooding.