Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Schweiz
Suisse
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aardappelsoufflé met kruiden
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
boter voor de vorm
800 g aardappelen
150 g zachte topklasse boter
2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
3 eidooiers
100 g Gruyère, geraspt
zout, nootmuskaat
3 eiwitten
Voorbereiding
1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
2. In vergiet laten uitdampen.
3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Le Gruyère AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
35 min.
Bruschetta’s van chorizo en geroosterde champignons, gekonfijte tomaten en Gruyère AOP Classic
Blinde vinken van groene kool gevuld met Appenzeller®
50 min.
Muffins met Emmentaler AOP
80 min.
Zuurdesem Toastie met Le Gruyère d’Alpage AOP en gepekelde groentjes
Zonder vlees
Noedels met asperges en kruidenpesto
40 min.
Zonder vlees
Ovenschotel met aardappel, ui en Gruyère AOP