Aardappelsoufflé met kruiden

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g aardappelen
  • 150 g zachte topklasse boter
  • 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
  • 3 eidooiers
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zout, nootmuskaat
  • 3 eiwitten
Keukengerei
  • boter voor de vorm

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
  2. 2. In vergiet laten uitdampen.
  3. 3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
  4. 4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
  5. 5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
  6. 6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
  7. 7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Aanbeveling

Daarbij past/passen gemengde salade of gemengde groenten

Bon
Appétit

Kaas in dit recept