Beignets met krab en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 500 g krabbenvlees uit blik
  • 120 g toastbrood, zonder korst
  • 3 el mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 el Worcestersaus
  • 2 groene pepers
  • Zeste van 1 limoen
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g geraspte Sbrinz AOP
  • 1 ei
  • Bloem
  • Frituurolie
  • Zout

Voorbereiding

  1. Laat het krabbenvlees uitlekken. Verwijder zorgvuldig eventuele stukjes pantser. Knijp goed uit en hak grof.
  2. Hak het toastbrood fijn in de mixer en meng het vervolgens in een kom met de Sbrinz AOP, krab, mosterd, mayonaise en worcestersaus. Voeg de pepers, bieslook en limoenzeste toe, allemaal fijngehakt.
  3. Meng alle ingrediënten. Voeg het ei toe, breng op smaak met zout en meng goed om een homogene massa te verkrijgen. Vorm vervolgens balletjes, haal ze door de bloem en frituur ze in de warme olie tot ze goudbruin zijn. Serveer deze beignets warm of lauw met een salade van rode ui en bieslook in een vinaigrette van olie en citroensap.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept