Boerenboterhammen met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 boterhammen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Keukengerei: 1 mixer, 1 vel aluminiumpapier

Voor de room

  • 30 g Tête de Moine AOP
  • 150 g erwten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 el dikke room
  • 20 g boter
  • Peper en zout

Voor het garnituur

  • 6 roosjes Tête de Moine AOP
  • 1 Morteau-worst of worst om te bakken
  • 1 gesneden boerenbrood
  • 12 kerstomaten
  • Salade

Voorbereiding

  1. Snijd een plakje van de rauwe Morteau-worst. Leg opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 210°C.
  3. Rol de worst in aluminiumfolie, zoals een papillot.
  4. Leg 1,5 uur in de oven. Haal uit de oven en reserveer.

Voor de room

  1. Was erwtjes in vers water en leg ze in een kookpan met een 1/2 liter gezouten koud water.
  2. Warm traag op en laat 15 minuten koken.
  3. Pel ondertussen de ui, de knoflook en wortel en hak ze fijn. Voeg zodra het water kookt de knoflook, ui, wortel, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  4. Voeg vervolgens het sneetje rauwe worst toe.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Kook alles gedurende 1 uur zonder deksel.
  7. Roer af en toe en voeg eventueel een beetje water toe.
  8. Laat uitlekken en mix (of haal door een roerzeef) om een fijne puree te verkrijgen.
  9. Voeg de boter, room en 30 g Tête de Moine AOP toe en meng voorzichtig tot een smeuïge crème.
  10. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Voor het garnituur

  1. Rooster de sneetjes brood. Snijd de Morteau-worst in fijne plakjes.
  2. Strijk met een spatel wat erwtencrème op elk sneetje brood en leg er een plakje warme of koude worst op.
  3. Snijd de kerstomaten in twee en leg ze op de boterhammen.
  4. Versier nog met een mooi roosje Tête de Moine AOP en enkele blaadjes sla.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept