Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
BROODJES MET KRUIDEN VAN DE VALLEI EN ZANDDEEGKOEKJES MET LE GRUYÈRE AOP CLASSIC, GEDROOGDE BERGBLOEMEN EN SMOKY MIX
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor ongeveer 6 broodjes en 20 zanddeegkoekjes
Broodjes met kruiden van de vallei
5 g verse gist
5 cl lauwe melk
1 tl suiker
250 g volkoren meel
1 el bakpoeder
1/2 tl zout
1 handje kruiden van de vallei, versnipperd
3 el olijfolie
12 cl yoghurt
100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
Zanddeegkoekjes met Le Gruyère AOP Classic, gedroogde bergbloemen en smoky mix
180 g bloem
1/4 tl pili-pili in vlokken
1/2 tl Smoky mix
150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
120 g boter, op kamertemperatuur
1 ei, licht geklopt
1 el gedroogde bergbloemen
Zout, peper
Voorbereiding
Broodjes met kruiden van de vallei
Meng de verse gist met de lauwe melk en suiker. Zet 10 minuten apart. Meng bloem, bak- poeder en zout in een kom. Voeg er de kruiden, olijfolie en yoghurt aan toe en meng tot een glad en elastisch deeg. Doe er ten slotte de geraspte Gruyère AOP Classic bij.
Bewaar het deeg 2 uur bij kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 6 tot 8 balletjes.
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bak de broodjes 10 minuten. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat verder garen gedurende 5 minuten. Laat afkoelen op een bakrooster. Serveer warm of koud.
Zanddeegkoekjes met Le Gruyère AOP Classic, gedroogde bergbloemen en smoky mix
Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, zout, peper, pili-pili in vlokken, gerookte kruidenmix en Le Gruyère AOP. Voeg de boter, het ei en de gedroogde bloemen toe. Meng de ingrediënten goed tot een stevig deeg. Zet koel gedurende 30 minuten in een met folie afgedekte kom.
Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 5 millimeter. Steek er met een uitsteekvorm cirkels uit van ongeveer 3 tot 4 centimeter.
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in het midden van de oven.