Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Caesarsaus
2 eierdooiers
½ tl dijonmosterd
4 el olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
1 tl Worcestershiresaus
1 el rodewijnazijn
Croutons
2 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 handje in blokjes gesneden oud brood
1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
Een handje platte peterselie, gehakt
300 g kipfilet, geroosterd of gegrild, in blokjes
12 anchovisjes in olijfolie
Zout, peper
Afwerking
20 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Caesarsaus
Meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam
de olijfolie toe. Voeg de geplette ansjovis en het knoflook toe. Voeg dan de Worcestershire
toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Breng op smaak met
zout en peper. Roer goed en zet koel.
Croutons
Meng in een kom de olijfolie en het knoflookpoeder. Meng de blokjes
brood met het olijfoliemengsel. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan.
Zet apart.
Afwerking
Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) en de platte peterselie met de caesarsaus. Verdeel de salade, de kip en de anchovis over de borden. Werk af met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.