Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
CAKE AU GRUYÈRE AOP CLASSIC | FLEURS ET PLANTES AROMATIQUE DES PÂTURAGES DE LA VALLÉE
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor een tiental cakejes
250 g zelfrijzende bloem
2 el suiker
1 snufje zout
125 g boter + een beetje boter voor de vorm
2 eieren
25 cl warme melk
25 cl olijfolie
1 handvol bergkruiden van montane almen
150 g Gruyère AOP Classic, geraspt
1 snufje pili-pili in vlokken
Voorbereiding
Meng de droge ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker en zout. Zet apart. Meng de vloeibare ingrediënten: boter, eieren, melk en olijfolie. Voeg deze vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed tot een glad, homogeen beslag.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter muffinvormpjes. Vul ze voor 3/4.
Bak ze 10 tot 12 minuten. Controleer de gaarheid door met de punt van een mes in de cakejes te prikken. Ze zijn gaar als het mes er droog uitkomt.
Aanbeveling
Lekker met een salade van bloemen en aromatische planten uit de bergweiden.