‘Chalet-soep’ met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 50 g geraspte Gruyère AOP per persoon
  • 900 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 300 g wortels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 300 g knolselderij, geschild en in plakken gesneden
  • 100 g bladspinazie, in brede stroken gesneden
  • 400 g prei, in rondjes gesneden
  • 300 g sperziebonen, in stukjes van 3 cm gesneden
  • Peper en zout
  • 1,5 l water
  • 6 dl melk
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 200 g gekookte cornetti (pasta)
  • 2 bosjes gehakte peterselie en gehakte bieslook
  • 2 bekers room

Voorbereiding

  1. Breng de groenten aan de kook met zout en peper in 1,5 l water en laat 20 minuten koken op een zacht vuur.
  2. Voeg de melk en de bouillonblokjes toe en laat nog 20 minuten garen.
  3. Voeg kort voor het einde van de kooktijd de cornetti, kruiden en room toe.
  4. Serveer in een voorverwarmde soepterrine en bestrooi elke portie rijkelijk met Gruyère AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept