Challahbrood met Gruyère AOP, pastrami en pickles

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

voor 1 royale sandwich

  • 1 Challahbrood van bakkerij Khobz
  • 25 g grove mosterd (met zaadjes)
  • 80 g pastrami (niet te dikke sneetjes)
  • 15 g ingelegde rode biet, in dunne sliertjes gesneden met een mandoline
  • 15 g ingelegde wortel, in slierten of tagliatelle gesneden
  • 70 g Gruyère AOP, geraspt of in dunne sneetjes
  • 1 snufje Maldon-zout
  • 1 draai van de pepermolen
Zelfgemaakte pickles
  • 50 g suiker
  • 200 g azijn (appelazijn, witte azijn of rijstazijn, naar smaak)
  • 300 g water
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood doormidden, bestrijk beide helften royaal met mosterd en geniet dankzij de zaadjes van een lekkere crunch.
  2. Leg de 80 g pastrami op de onderste helft van het brood. Voeg de 15 g ingelegde rode biet- en 15 g ingelegde wortel toe voor een frisse, kleurrijke toets. Bedek royaal met de Gruyère AOP. Kruid met een beetje peper en een snufje Maldon-zout.
  3. Bak de onderste helft van het brood 5 minuten in de oven op 220°C, tot de kaas mooi gesmolten is. Leg daarna ook de bovenkant van het broodje 1 minuut in de oven, zodat hij licht krokant en warm wordt.
  4. Serveer meteen ‘m lekker warm en geniet van de gesmolten kaas op het krokante brood.
Zelfgemaakte pickles
  1. Meng de suiker, azijn en het water in een steelpan. Voeg het venkelzaad, het korianderzaad en het teentje knoflook toe. Breng aan de kook en laat 1 à 2 minuten zachtjes doorkoken, tot de suiker volledig is opgelost.
  2. Groenten inleggen: Doe de gesneden groenten (wortel, rode biet, ui, radijsjes…) in een schone, gesteriliseerde pot van 500 à 700 ml. Giet het hete mengsel erover, zodat alle groenten goed bedekt zijn.
  3. Afwerking: Sluit de pot goed af en laat op kamertemperatuur afkoelen. Bewaar daarna in de koelkast.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept