Charlotte-aardappel in de schil met hete Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g Appenzeller®
  • 6 mooie Charlotte-aardappelen
  • Fleur de sel

Voorbereiding

  1. Was de aardappelen.
  2. Doorboor de aardappelen aan beide zijden met behulp van een aardappelboor en duw vervolgens buisjes kaas uit de Appenzeller®.
  3. Stop de buisjes kaas in de gaten in de aardappelen.
  4. Snijd 6 vellen aluminiumfolie die groot genoeg zijn om de aardappelen in te verpakken.
  5. Bestrooi de aardappelen met wat fleur de sel alvorens ze te verpakken.
Om ze te bakken, zijn er twee mogelijkheden
  1. Of u verwarmt de oven voor op 220°C en bakt ze ongeveer 3 kwartier.
  2. Of u stopt de aardappelen tussen de warme barbecuekolen en laat ze ongeveer 3 kwartier bakken.
  3. Snijd de aardappel doormidden en serveer hem bij een stuk vlees.
Bereidingstip

Dit recept is zeer eenvoudig te maken, maar het is wel mogelijk om het aan te passen aan uw wensen. Dompel uw kaas gerust onder in een tomatencoulis of vul het gat in de aardappel met Appenzeller® kaas en versgemalen kruiden. Voor mensen met een zoetekauw, smelt de rest van de Appenzeller® kaas om het aardappelgat te bedekken als je het opeet.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept