Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Churros met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 250 gram churrosdeeg met Emmentaler A0P
125 ml water
50 g boter
75 g bloem
100 g Emmentaler AOP Classic
2 eieren
2 g zout
5 g zwarte sesam
Saus met Emmentaler AOP
Emmentaler AOP: 100 g
vloeibare room: 20 cl
boter: 1 klontje
eigeel: 1
nootmuskaat: 1 noot
zout en peper: enkele snuifjes
Voorbereiding
Voor 250 gram churrosdeeg met Emmentaler A0P
Laat het water met de boter en het zout koken.
Haal van het vuur, doe de bloem erbij en meng stevig met een spatel.
Zet opnieuw op een laag vuurtje en laat het deeg 3 minuten drogen.
Haal van het vuur, giet het deeg in een kom en voeg de eieren, Emmentaler AOP, zwarte sesam toe.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit het in lange slierten rechtstreeks in de friteuse (150 graden). Laat de churros +/-2 minuten bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.
Saus met Emmentaler AOP
Rasp eerst de Emmentaler AOP.
Laat dan de boter in een kookpan smelten op een laag vuurtje. Voeg de vloeibare room toe.
Doe de geraspte kaas erbij zodra de room warm is.
Laat ongeveer 7 minuten koken op een laag vuurtje en roer regelmatig totdat je een gladde saus krijgt.
Haal van het vuur en voeg het eigeel toe om de saus dikker te maken. Breng op smaak met 2 snuifjes nootmuskaat. Voeg tot slot zout toe en draai een paar keer met de pepermolen. Meng alles goed.
Serveer de saus met Emmentaler AOP heel warm zodat je de churros erin kan dippen.