Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Corn-Dog met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Voor ongeveer 4 corn-dogs
Delen
Ingrediënten
250 g bloem
10 g bakpoeder
40 cl melk
4 eieren
100 g gesmolten boter
250 g geraspte Emmentaler AOP
2 Frankfurt-worsten (groot)
Ketchup (indien gewenst)
Prikkers
Voorbereiding
De bloem en het bakpoeder in een grote kom gieten.
De melk geleidelijk toevoegen en kloppen om klontjes te voorkomen.
De eieren één voor één toevoegen en goed mengen tussen elke toevoeging.
De gesmolten boter toevoegen en mixen tot het mengsel glad is.
De geraspte Emmentaler AOP erdoor raspen en goed mengen.
De corn-dogs
De Frankfurt-worsten in 2 gelijke stukken snijden.
Elk stuk op een prikker steken.
Uw corndogtoestel opwarmen of een diepe wafelvorm voorverwarmen.
Een beetje beslag in de bodem van het blik gieten, tot halverwege.
Er een worstje op leggen en met beslag bedekken.
Ongeveer 5 minuten bakken tot het beslag goudbruin is.
Aanbeveling
De corn-dogs uit de bakvorm halen.
Direct serveren met ketchup of een saus naar keuze.
U kunt ze bestrooien met geraspte kaas of verse kruiden voor extra smaak.