Corn-Dog met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 40 cl melk
  • 4 eieren
  • 100 g gesmolten boter
  • 250 g geraspte Emmentaler AOP
  • 2 Frankfurt-worsten (groot)
  • Ketchup (indien gewenst)
  • Prikkers

Voorbereiding

  1. De bloem en het bakpoeder in een grote kom gieten.
  2. De melk geleidelijk toevoegen en kloppen om klontjes te voorkomen.
  3. De eieren één voor één toevoegen en goed mengen tussen elke toevoeging.
  4. De gesmolten boter toevoegen en mixen tot het mengsel glad is.
  5. De geraspte Emmentaler AOP erdoor raspen en goed mengen.
De corn-dogs
  1. De Frankfurt-worsten in 2 gelijke stukken snijden.
  2. Elk stuk op een prikker steken.
  3. Uw corndogtoestel opwarmen of een diepe wafelvorm voorverwarmen.
  4. Een beetje beslag in de bodem van het blik gieten, tot halverwege.
  5. Er een worstje op leggen en met beslag bedekken.
  6. Ongeveer 5 minuten bakken tot het beslag goudbruin is.
Aanbeveling

De corn-dogs uit de bakvorm halen. Direct serveren met ketchup of een saus naar keuze. U kunt ze bestrooien met geraspte kaas of verse kruiden voor extra smaak.

Bon
Appétit