Croque-monsieur Berger met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit plaatbrood
  • Emmentaler AOP
  • Verse geitenkaas
  • Boter
  • Witten uien
  • Een teentje knoflook
  • Paprika
  • Courgette
  • Zwarte olijven
  • Verse tijm
  • Platte peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Espelette-peper

Voorbereiding

Uiencompote
  1. De uien aanzweten in een pan met olijfolie. 15 minuten laten stoven.
  2. Op het einde van het stoven een teentje gehakte knoflook toevoegen.
  3. Kruiden met peper en zout en een snuifje verse tijm.
Groenten
  1. De groenten grof snijden en ze apart koken in gezouten water.
  2. De groenten en de olijven in blokjes snijden als ze gaar zijn.
  3. Alle groenten, uien en olijven in een slakom doen en op smaak brengen met zout en peper.
  4. De peterselie fijn hakken en toevoegen aan het groentemengsel.
Bereiding
  1. Twee sneetjes brood aan de buitenkant beboteren
  2. De roomkaas aan de ene kant smeren en de verse geitenkaas aan de andere kant.
  3. Op smaak brengen met zout en peper en een snufje Espelette-peper toevoegen aan de verse geitenkaas
  4. De geraspte Emmentaler AOP op de andere binnenste plak leggen
  5. De groenten over de Emmentaler AOP verdelen
  6. Afsluiten met het tweede sneetje brood met de geitenkaas aan de binnenkant
  7. In een croquetoestel roosteren of 5-6 minuten aan elke kant op een laag vuurtje bakken tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig.
Bon
Appétit