Croutons van Sbrinz AOP met balsamicogelei

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
12 min.
Cook/bake time 12 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 200 g Sbrinz AOP
  • 1 vers notenbrood
  • 1 glaasje balsamicosiroop

Voorbereiding

  1. Schaaf de Sbrinz AOP in fijne krullen.
  2. Snijd het brood in sneetjes en rooster ze snel in een warme oven.
  3. Leg de toasts op een plank en garneer met de Sbrinz-krullen.
  4. Besprenkel met een koffielepel balsamicosiroop en serveer.
  5. Balsamicosiroop: Meng 400 g koude balsamicoazijn met 20 g geleermiddel voor confituur.
  6. Breng aan de kook op een hoog vuur onder voortdurend roeren.
  7. Laat een minuut koken en voeg beetje bij beetje 400 g suiker toe.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 3 minuten koken onder voortdurend roeren.
  9. Haal van het vuur en roer nog eens gedurende een minuut en giet dan de gelei in bokaaltjes.
  10. Sluit hermetisch af.
  11. Zet de bokalen op hun deksel.
  12. Draai ze na 5 minuten om en bewaar beschut tegen licht.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept