Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
De Tomme Vaudoise herontdekt
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 à 5 personen
Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
150 g verse vijgen, in blokjes
3 gedroogde vijgen, fijngehakt
1 el ahornsiroop
1 el balsamicoazijn
1 Tomme Vaudoise
Met geroosteerd knofloolk gemarineerde Tomme Vaudoise
1 bol knoflook
1 el +1 dl olijfolie
1 Tomme Vaudoise
Enkele takjes citroentijm
Tomme Vaudoise met verse kruiden
1 Tomme Vaudoise
1+1 el olijfolie
5 kerstomaatjes, in 4
2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
2 jonge uien, fijngehakt
¼ tl piri piri (pili pili) in vlokken
Enkele blaadjes basilicum, in reepjes
Zout, peper
Voorbereiding
Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen
Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de verse vijgen en de gedroogde vijgen toe. Gaar gedurende 4 à 5 minuten.
Voeg de ahornsiroop en de balsamicoazijn toe. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten.
Verdeel de vijgencompote over de Tomme Vaudoise. Serveer de rest van de moes in een kom.
Met geroosteerd knofloolk gemarineerde Tomme Vaudoise
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rooster de met olijfolie bestreken knoflookbol gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak de teentjes knoflook los.
Marineer de Tomme Vaudoise gedurende 3 dagen in 1 dl olijfolie met het geroosterde knoflook.
Laat daarna de Tomme Vaudoise uitlekken. Werk af met de geroosterde teentjes knoflook en de citroentijm.
Tomme Vaudoise met verse kruiden
Besprenkel de Tomme Vaudoise met 1 eetlepel olijfolie.
Meng in een kom de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaten, de rode ui, de jonge uien, zout en peper met de resterende olijfolie.
Verdeel dit mengsel over de Tomme Vaudoise. Bestrooi met pilipili in vlokken en werk af met blaadjes basilicum.