Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Driedubbele croque monsieur met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
12 sneetjes toastbrood
2 el boter
5 el room
50 g Gruyère AOP, geraspt
8 plakken Gruyère AOP
100 g gekookte ham, in flinterdunne schijfjes
2 tomaten, in schijfjes
Zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Zet apart.
Meng de room met de geraspte Gruyère AOP, zout en peper.
Plaats 4 toasts op werkblad. Verdeel hierover het room-kaasmengsel, plakken Gruyère AOP, ham en de tomaat. Dek af met een toast en herhaal dezelfde handeling. Eindig met een beboterde toast. Bind dicht met keukengaren.
Plaats de croques in een ovenbestendige schaal. Gratineer tussen 15 en 18 minuten.