Farfalle met broccoli en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 80 g Tête de Moine AOP
  • 300 g farfalle
  • 300 g broccoli, in roosjes gesneden
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g rozijnen
  • 8 el olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Spoel de broccoli en snijd in roosjes.
  2. Bak de pijnboompitten goudgeel in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vetstof, gedurende 2 tot 3 minuten.
  3. Snijd met een ‘girolle’ 20 roosjes Tête de Moine AOP.
  4. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook, gezouten met een handvol grof zout.
  5. Doe de farfalle in het water en laat ongeveer 13 minuten koken in ruisend water.
  6. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe.
  7. Giet aan het einde van de kooktijd alles af in een vergiet.
  8. Verwarm de olijfolie in een kookpan. Voeg de farfalle, broccoli en rozijnen toe.
  9. Doe alles in een warme schotel, bestrooi met de pijnboompitten en leg de roosjes Tête de Moine AOP erbovenop. Kruid rijkelijk met peper.
Bereidingstip

Een ‘girolle’ is een typische houten kaasschaaf met een mes waarmee Tête de Moine AOP wordt geschaafd.

Aanbeveling

Vlinders en roosjes voor een feestelijke pasta. Tête de Moine AOP past prima bij deze inventieve pastagerechten door zijn subtiele, lichte smaak.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept