Flan van prei en spek met Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 350 g kleine preistengels
  • 6 eieren
  • 4 plakken spek
  • 2 dl melk
  • 2 el bloem
  • 3 el geraspte Sbrinz AOP
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sprietjes bieslook
  • 50 g boter
  • Peper, zout, nootmuskaat

Voorbereiding

  1. Maak de prei schoon, was hem en hak heel fijn. Pel de knoflook en hak. Hak ook de bieslook.
  2. Klop de eieren in een ruime kom en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kruid met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
  3. Voeg aan deze mengeling de prei, knoflook en Sbrinz AOP toe. Meng goed en voeg een deel van de bieslook toe.
  4. Beboter vier soufflévormpjes. Vul ze met de bereiding. Dek ze af met spek en zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende een dertigtal minuten, tot de flans stevig zijn.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze vijf minuten afkoelen. Versier ze met de resterende bieslook. Serveer de flans in hun vorm en serveer met licht geroosterde soldaatjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept