Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Fondue met Cornet Smoked als pairing
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
10
min.
Delen
Delen
Kooktijd5 min.
Bake time5 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de fondue
2dl basisjus
200g Le Gruyére AOP d’Alpage
200g Le Gruyére AOP Classic
Pour de basisjus
4 zeer fijn gesneden sjalotten / 4 zeer fijn gesneden champignons
2dl zeer droge vermouth
1dl amontillado sherry
6dl gevogeltebouillon
enkele takjes tijm en jeverbes zacht geroosterd op de BBQ
Voor de fonduehapjes
500g frietaardappel
50g kruidenmengeling
200g jonge spinazie
1 spitskool
10 grote opvulchampignons
Vis en schaaldieren:
250g zeetongfilet
250g kabeljauwfilet
1st kreeft
300g koningskrabvlees - allen kort voorgestoomd/gegaard
vlees:
300g kippendijenvlees
300g kalfsspiering( in blokjes kort aangebakken)
groenten:
1 in roosjes verdeelde voorgegaarde broccoli
2 jonge prei voorgegaard
8 mini courgette voorgegaard
Dips/toppings
Zuurdesembrood in kleine dobbelsteentjes gesneden
Mierikswortel om te raspen
Gepofte granen en zaden
Kruidenmengeling: bieslook, dragon, mini tuinkers, peterselie grof geplukt
Gefruite champignons / uitjes/ mengeling van pastinaak
Mengeling van sjalot / kappers/ augurken: allen fijn gesneden
Voorbereiding
Pour de basisjus
Stoof de sjalotten en de champignons aan met de tijm en de jeneverbes.
Blus met de sherry en vermouth.
Laat volledig inkoken en voeg er de gevogeltebouillon aan toe.
Laat terug inkoken tot een derde en zeef.
Voor de fonduehapjes
Snij de aardappelen in lange zeer dunne linten, blancheer kort in water, verfris, dep droog en beleg met de mengeling van jonge spinazie en verse kruiden.
Rol hierin de vis of kip of groenten strak in op. Prik vast met een satéstokje.
De spitskool rauw uit elkaar halen, kort blancheren en goed verfrissen.
Dep droog en rol wat vlakker zodat de nerven breken, snij bij op gewenste maat voor de vulling.
Beleg met dunne plakjes rauwe champignon (met de mandoline gesneden).
Rol hierin schaaldieren/kalfsvlees/groenten strak in op. Prik vast met een satéstokje.
Dip nadien in de fondue en werk meteen af naar eigen smaak met de dips en toppings.