Fondue met Cornet Smoked aan de basis

0.0 Sterren / 0 Stemmen
10 min.
Kooktijd 5 min.
Bake time 5 min.

Ingrediënten

Pour la fondue

  • 2dl Cornet smoked
  • 200g Le Gruyére AOP Réserve
  • 200g Le Gruyére AOP Classic

Voor de bijgerechten

  • 1kg Ratte aardappel vastkokend
  • 100g sjalot zoetzuur
  • 100g gerookte amandelen
  • 250g licht gerookt spek dun gesneden
  • 500g gemengd gehakt
  • 150g Viande des Grisons
  • 150g groene kool bladeren - kort geblancheerd

Voorbereiding

Pour la fondue

  1. Kook de Ratte aardappel beetgaar en haal er een beetje vulling uit.
  2. Vul op met een mengeling van fijne zoetzure sjalotten met gerookte en gehakte amandelen.
  3. Wikkel in een dun plakje gerookt spek (gebruik een satéstokje om het geheel samen te houden) en grill het geheel kort. Houd warm.
  4. Van het gehakt maken we samen met het fijn gesneden viande de grison mini-burgertjes omwikkeld met een stukje geblancheerde groene kool (gebruik een satéstokje om het geheel samen te houden). Grill en houd warm.
  5. Dip nadien in de fondue en werk nadien meteen af naar eigen smaak met de dips en toppings.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept