Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde aubergines gevuld met vijgen en Gruyère AOP Réserve, geserveerd met tagliatelle met munt
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Cook/bake time60 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
100 g Gruyère AOP Réserve
2 aubergines
1 gehakte groene paprika
2 lente-uien, in fijne schijfjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
10-15 kleine vijgen, in kwartjes gesneden
12 zoete kerstomaten, in tweeën gesneden
1 geplet knoflookteentje
Zout en peper naar smaak
350 g tagliatelle
Saus
60 g Gruyère AOP Réserve
60 g pijnboompitten
1 bosje munt (20g)
Zeste en sap van een citroen
1 klein gehakt knoflookteentje
60 ml extra vierge olijfolie
Voorbereiding
Vulling: bak de ui en knoflook. Voeg het in blokjes gesneden auberginevlees toe.
Vul de aubergine met de vulling, vijgen, geplette tomaten en ui. Bak 30 minuten in de oven.
Pasta: kook de pasta. Giet af en meng met de pesto in een kom.
Bestrooi de aubergines met Gruyère AOP Réserve en gril in de oven.
Serveren:
Bestrooi de pasta met pijnboompitten, enkele muntblaadjes en citroenzeste. Serveer met de aubergines.
Saus
Mix de munt, de helft van de citroenzeste, de knoflook en de Gruyère AOP Réserve in een kom. Voeg de olijfolie toe.
Rooster de pijnboompitten.
Aanbeveling
Weetje: Louis XIV was zo gek op vijgen dat La Quintinie, zijn hovenier, meer dan 700 vijgenbomen plantte in de koninklijke moestuin van het kasteel van Versailles!