Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / EN
Italia
Nederland
Portugal / PT
Schweiz
Suisse
Suomi / FI
Sverige / SV
Svizzera
USA / EN
Россия / RU
中国 / ZH-Hans
日本 / JP
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde macaroni met Vacherin Fribourgeois AOP
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 eieren
1 dl room 35%
1 dl witte wijn
10 g boter
250 g elleboogjesmacaroni
200 g ham, in reepjes gesneden
350 g Vacherin Fribourgeois AOP (200 g geraspt en 100 g in dunne plakjes)
Zout, peper, paprika
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de macaroni in gezouten kokend water (houd ze even onder koud water om ze al dente te houden).
Beboter een gratineerschotel. Verdeel de helft van de macaroni over de bodem van de schotel en bedek met de ham.
Maak een tweede laag met de rest van de macaroni.
Meng de wijn, eieren, room en geraspte Vacherin AOP totdat je een homogeen mengsel krijgt. Kruid met zout en peper.
Giet het mengsel over de schotel en verdeel de plakjes Vacherin Fribourgeois AOP over heel de schotel. Bestrooi met paprika.
Zet 10 à 15 min. in het midden van de oven. Zet de oven op het einde in grillstand om de bovenkant van de schotel te gratineren.
Typisch Zwitsers! Elleboogjesmacaroni zijn kleine gebogen macaroni van ongeveer 2 cm lang.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Vacherin Fribourgeois AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
31 min.
Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®
Geroosterd boerenbrood met Tête de Moine AOP
25 min.
Carpaccio van kort dichtgeschroeide snoekbaars met Sbrinz AOP
Kabeljauw - BBQ prei - girolles - vin jaune - Le Gruyère AOP Réserve
15 min.
Yakitoribrochettes met Appenzeller®
Zonder vlees
Aardappelsoufflé met kruiden