Gratin van macaroni en Tilsiter streusel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
55 min.
Cook/bake time 55 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g macaroni
  • ½ dl droge witte wijn of appelsap
  • 2 ½ appels met rode schil, in plakjes gesneden
  • 200 g ham, in reepjes gesneden
  • ½ tl zout, een beetje peper
  • 200 g rode Tilsiter, in blokjes gesneden
Bedekking
  • 1 ½ dl room
  • ½ dl melk
  • 1 ei
  • 1 el maïszetmeel
  • Een beetje nootmuskaat
  • 2 snufjes zout
Streusel
  • 75 g rode Tilsiter, grof geraspt
  • ½ appel met rode schil, grof geraspt
  • 2 el paneermeel
  • 2 snufjes zout,
  • Een beetje peper

Voorbereiding

  1. Kook de macaroni al dente in kokend gezouten water, giet af.
  2. Breng in dezelfde pan de wijn aan de kook, voeg de appelkwartjes toe en laat ongeveer 2 minuten koken. Roer de macaroni en de ham erdoor, breng op smaak en giet in de pan die is voorbereid met de in blokjes gesneden Tilsiter.
Bedekking
  1. Meng de room met de overige ingrediënten en giet het over de macaroni.
Streusel
  1. Meng de Tilsiter met de overige ingrediënten en verdeel over de macaroni.
  2. Kooktijd: ongeveer 20 tot 30 minuten op het middelste rooster van de op 220 °C voorverwarmde oven.
Voedingsinformatie

Nährwerte pro Portion: 835 kcal, 40 g Fett, 73 g Kohlenhydrate, 42 g Eiweiss

Bon
Appétit

Kaas in dit recept