Gruyère AOP met 'perenbrood'

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 dunne plakken Le Gruyère AOP, ca. 200 g
  • 4 sneetjes noten- of volkorenbrood, in staafjes gesneden
  • Perenschijfjes en sinaasappelsalie voor de garnering
Perenmassa:
  • 4 zachte conferences, ca. 100 g klein gesneden
  • Ca. 1,5 dl rode wijn of appelsap
  • 1/2 tl kaneel
  • Een beetje kruidnagelpoeder
  • Peper uit de molen

Voorbereiding

  1. De perenkwartjes met de vloeistof en de kruiden afgedekt koken, een nacht laten trekken en zwellen. Dan alles in de cutter fijnhakken.
  2. Voor het serveren de kaasplakken op borden leggen. Van de perenmassa met 2 lepels 'scheepjes' vormen en op de kaas leggen. Broodstaafjes mooi schikken en eventueel met perenschijfjes en sinaasappelsalie garneren.
Bereidingstip

In plaats van peren pruimen of gemengd gedroogd fruit gebruiken. Naar smaak met gehakte noten bestrooien. Voor een terrine de massa in een kleine, met vershoudfolie beklede cakevorm vullen en koud wegzetten Vóór het serveren voorzichtig in plakken snijden en met boter en toast serveren.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept