Kaasbergjes (gipfeli)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor ca. 12 stuks

  • 2 rond uitgerolde stukken bladerdeeg, elk ca. 270 g
Vulling:
  • 200 g Gruyère AOP, geraspt
  • 2 eieren
  • 2 EL majoraan, fijn gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 EL melk
  • peper
  • paprika
  • ½ ei, geklopt
  • sesam en lijnzaad voor het bestrooien
  • een beetje bloemen- of kruidenzout
Keukengerei
  • bakpapier voor de bakplaat

Voorbereiding

  1. 1. Deegstukken plat neerleggen, elk in 6 delen snijden en koel wegzetten.
  2. 2. Vulling: Alle ingrediënten goed mengen, kruiden.
  3. 3. De vulling gelijkmatig over de deegstukken verdelen. Deegranden met een beetje ei bestrijken, oprollen, tot bergjes vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bergjes met ei bestrijken en met sesam, lijnzaad en bloemen- of kruidenzout bestrooien. Kaasbergjes in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 20-25 minuten bakken. Heet of lauwwarm serveren.
Bereidingstip

De bergjes kunnen ongebakken ca. 2-3 maanden worden ingevroren.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept