Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kaasbergjes (gipfeli)
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor ca. 12 stuks
2 rond uitgerolde stukken bladerdeeg, elk ca. 270 g
Vulling:
200 g Gruyère AOP, geraspt
2 eieren
2 EL majoraan, fijn gehakt
1 knoflookteentje, geperst
2 EL melk
peper
paprika
½ ei, geklopt
sesam en lijnzaad voor het bestrooien
een beetje bloemen- of kruidenzout
Keukengerei
bakpapier voor de bakplaat
Voorbereiding
1. Deegstukken plat neerleggen, elk in 6 delen snijden en koel wegzetten.
2. Vulling: Alle ingrediënten goed mengen, kruiden.
3. De vulling gelijkmatig over de deegstukken verdelen. Deegranden met een beetje ei bestrijken, oprollen, tot bergjes vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bergjes met ei bestrijken en met sesam, lijnzaad en bloemen- of kruidenzout bestrooien. Kaasbergjes in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 20-25 minuten bakken. Heet of lauwwarm serveren.
Bereidingstip
De bergjes kunnen ongebakken ca. 2-3 maanden worden ingevroren.