Kaassalade

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g Gruyère AOP, in fijne staafjes gesneden
  • 100 g selderij, in fijne staafjes gesneden
  • 100 g prei, in fijne reepjes gesneden
Saus:
  • 180 g yoghurt, natuur
  • 50 g raapjes, klein gesneden
  • 3 el appelazijn
  • 2 el raapolie
  • Zout, peper
  • Een weinig raaprasp en dille voor de garnering

Voorbereiding

  1. Kaas, selderij en prei mengen, in schalen verdelen.
  2. Voor de saus alle ingrediënten in de mixer fijn pureren en vervolgens kruiden. De saus over de kaas en de groenten druppelen, met raapjes garneren.
Bereidingstip

In plaats van alleen Gruyère AOP voor de salade ook Emmentaler AOP gebruiken. De saus smaakt bij zowel blad- als aardappelsalades.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept