Kwarktaart

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

  • 500 g bladerdeeg
Beleg
  • 500 g halfvolle kwark
  • 2,5 dl dubbele room
  • 7 eieren
  • 500 g Gruyère AOP, geraspt
  • Zout, peper, nootmuskaat
Keukengerei
  • Een grote, rechthoekige bakplaat (bakovenformaat)

Voorbereiding

  1. Bladerdeeg tot een ca. 2 mm dik rechthoek uitrollen, de bakplaat ermee bedekken en een rand vormen. Deegbodem met een vork meerdere malen inprikken, koud wegzetten.
Beleg
  1. Voor het beleg alle ingrediënten tot en met de eieren mengen, de kaas erdoor mengen en het geheel op smaak brengen. Massa op de deegbodem verdelen.
  2. Op de onderste richel in de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken. Heet serveren.
Voedingsinformatie

De helft van het recept is voldoende voor een ronde bakplaat van 30 cm Ø. In plaats van dubbele room volle of halfvolle room gebruiken.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept