Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
175 g Tête de Moine AOP, geraspt
3 el paneermeel
3 lente-uien, fijngehakt
1 el verse tijm, fijngehakt
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 + 1 + 1 el olijfolie
1 eiwit
600 g lamsribstuk
Zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Meng in een kom de Tête de Moine AOP, het paneermeel, de lente-ui, de tijm, de rozemarijn, het knoflook, 1 el olijfolie en het eiwit. Voeg zout en peper toe. Zet apart.
Bestrijk het vlees met 1 el olijfolie. Bestrijk het vlees met het mengsel van
kruiden en kaas. Plaats het vlees in een met de resterende olijfolie ingevette
ovenbestendige schaal. Gaar gedurende 14 à 16 minuten onder een vel aluminiumfolie.
Neem de aluminiumfolie van de schaal en gaar gedurende 4 minuten
verder. Rol het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snij het vlees tussen de ribben. Verdeel de plakken over de borden.
Bereidingstip
Heerlijk met een rösti en gemengde groenten (peultjes, sperziebonen, groene
asperges, jonge krielaardappels en miniraapjes).
Variatietip: vervang het lamsribstuk voor een varkensribstuk.