Landelijke taart met gerookt spek, prei en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
46 min.
Cook/bake time 46 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes
  • 2 preien, overlangs doorgesneden
  • 6 dunne plakken gerookt spek
  • 1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 100 g Tête de Moine AOP, geraspt + enkele roosjes
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de ui in de hete olie. Zet apart. Stoom de prei gedurende 6 minuten. Zet apart. Bak het spek goudbruin in de bakpan. Zet apart. Rol het deeg uit en verdeel het met het bakpapier over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Bestrooi de taartbodem met geraspte Tête de Moine AOP en dan met paneermeel.
  2. Klop de eieren licht los en meng met de melk. Voeg zout, peper, de nootmuskaat en het knoflook toe. Giet over de taartbodem. Bedek met de uien, de prei en de plakken spek. Gaar gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept