Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Mac & Emmentaler AOP Kroket
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Voor 20 kroketten
Delen
Ingrediënten
Kroket
450 korte macaroni
450 beenham in plakjes van 0,5 cm
30 g boter
40 g bloem
700 ml melk
300 g Emmentaler AOP Classic
300 g Emmentaler AOP Réserve
3 tl. Dijonmosterd
Oregano
Zout, peper
Broodkruimels
Panko
Uienmayonaise
3 el. mayonaise
1 el. Mosterd op traditionele wijze
100 g zoetzure ui
Voorbereiding
Kroket
De ham in kleine blokjes van 5 x 5 mm snijden.
De pasta “al dente” koken en laten afkoelen onder koud water.
Een steelpan op middelhoog vuur zetten. De boter en bloem zorgvuldig afwegen.
De boter in blokjes snijden en in de pan smelten. Peper en zout toevoegen.
Bloem toevoegen aan de gesmolten boter. Met een garde roeren tot een stevige roux. Roeren en de roux een beetje laten drogen tot hij naar koekjes ruikt.
De melk toevoegen aan de roux en voortdurend kloppen tot u een dikke saus hebt.
Het vuur uitzetten.
De kaas toevoegen. Goed mengen.
De pasta, ham, mosterd en oregano toevoegen en goed mengen.
Het dikke beslag in een vorm gieten en de bovenkant glad strijken.
Afdekken met plasticfolie.
4 tot 5 uur in de koelkast zetten.
Het deeg in de gewenste vorm snijden.
Eerst bestrijken met paneermeel, dan met Panko.
Op 170° bakken in een friteuse.
Uienmayonaise
De drie ingrediënten mengen tot u een fijne saus hebt.