Mac & Emmentaler AOP Kroket

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Kroket
  • 450 korte macaroni
  • 450 beenham in plakjes van 0,5 cm
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 700 ml melk
  • 300 g Emmentaler AOP Classic
  • 300 g Emmentaler AOP Réserve
  • 3 tl. Dijonmosterd
  • Oregano
  • Zout, peper
  • Broodkruimels
  • Panko
Uienmayonaise
  • 3 el. mayonaise
  • 1 el. Mosterd op traditionele wijze
  • 100 g zoetzure ui

Voorbereiding

Kroket
  1. De ham in kleine blokjes van 5 x 5 mm snijden.
  2. De pasta “al dente” koken en laten afkoelen onder koud water.
  3. Een steelpan op middelhoog vuur zetten. De boter en bloem zorgvuldig afwegen.
  4. De boter in blokjes snijden en in de pan smelten. Peper en zout toevoegen.
  5. Bloem toevoegen aan de gesmolten boter. Met een garde roeren tot een stevige roux. Roeren en de roux een beetje laten drogen tot hij naar koekjes ruikt.
  6. De melk toevoegen aan de roux en voortdurend kloppen tot u een dikke saus hebt.
  7. Het vuur uitzetten.
  8. De kaas toevoegen. Goed mengen.
  9. De pasta, ham, mosterd en oregano toevoegen en goed mengen.
  10. Het dikke beslag in een vorm gieten en de bovenkant glad strijken.
  11. Afdekken met plasticfolie.
  12. 4 tot 5 uur in de koelkast zetten.
  13. Het deeg in de gewenste vorm snijden.
  14. Eerst bestrijken met paneermeel, dan met Panko.
  15. Op 170° bakken in een friteuse.
Uienmayonaise
  1. De drie ingrediënten mengen tot u een fijne saus hebt.
Bon
Appétit