Millefeuille van pannenkoeken met Vacherin Fribourgeois AOP en fijngesneden prei

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 400 g melk
  • Zout
  • 25 g gebruinde boter
  • 100 g gesmolten boter
  • 640 g prei
  • 25 g boter
  • Kruiden
  • 450 g Vacherin Fribourgeois AOP

Garnituur

  • 250 g rode bieten
  • 10 g sjalotten
  • 20 g champagne-azijn
  • 40 g zonnebloemolie
  • Mosterd
  • Peper en zout
  • Notenolie
  • Bieslook
  • 100 g pompoenstaafjes
  • 10 g gedroogde prei

Voorbereiding

  1. Pannenkoekenbeslag: Meng het bloem goed met de eieren in een kom, voeg de melk toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Giet de gebruinde boter bij het beslag, roer goed en laat 2 tot 3 uur rusten in de koelkast.
  3. De pannenkoeken bakken : Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in met de vooraf opgewarmde, gesmolten boter. Giet een pollepel beslag in de pan. Verspreid het beslag over heel de pan om een pannenkoek van gelijkmatige dikte te verkrijgen.
  4. Laat aan één kant kleuren. Draai de pannenkoek om, laat even bakken en leg op een rooster om af te koelen.
  5. Leg de pannenkoeken op een bord met telkens een vel bakpapier ertussen.
  6. Herhaal deze operatie tot het beslag op is.
  7. Bereiding van de prei : Was en kuis de prei en snijd hem heel regelmatig in de lengte. Stoof hem in de boter en kruid met peper en zout. Neem van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
  8. Bereid de Vacherin Fribourgeois AOP voor, door de korst te verwijderen en hem in kleine, regelmatige blokjes te snijden.
  9. Meng vervolgens de kaas met de goed afgekoelde fijngesneden prei.
  10. Montage van de millefeuille : Leg in een roestvrijstalen vierkante vorm (of een vorm naar wens) afwisselend een laag pannenkoek, een laag prei en Vacherin Fribourgeois AOP en herhaal tot de vorm gevuld is. Eindig altijd met een laagje pannenkoek. Laat 30 tot 45 minuten rusten in de koelkast. Deze millefeuille kan prima de avond ervoor worden gemaakt. Hij kan perfect worden bewaard in de koelkast.
  11. Haal uit de vorm en snijd regelmatige plakken. Leg ze op een beboterde bakplaat met antiaanbaklaag. Verwarm de oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.
  12. Snijd de gekookte rode biet in regelmatige blokjes. Voeg de gehakte sjalotten toe.
  13. Breng alles op smaak met een vinaigrette van champagne-azijn, zonnebloemolie, mosterd, peper en zout. Parfumeer ten slotte net voor het serveren met een heel goede notenolie en bieslook.
  14. Dresseren : Versier het bord met vinaigrette, biet en de julienne van pompoen. Leg de millefeuille met Vacherin Fribourgeois AOP warm op het bord.
  15. Versier met de gedroogde prei.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept