Minihamburgers van kalfsvlees met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 6 minihamburgers

  • 100 g Gruyère AOP
  • 200 g kalfsgehakt
  • 12 cantharellen
  • 6 mooie spinazieblaadjes
  • 3 kerstomaten
  • 6 buns (kleine hamburgerbroodjes)
  • 2 el mosterd à l’ancienne
  • 1/2 el worcestershiresaus
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 of 3 basilicumblaadjes
  • Zout en peper

Voorbereiding

  1. Maak de cantharellen schoon met een borsteltje.
  2. Bak de cantharellen in een hete pan met een scheutje olijfolie. Zet opzij.
  3. Snijd een deel van de Gruyère AOP in kleine blokjes en het andere in dunne vierkante plakjes.
  4. Om het vlees te kruiden: doe het kalfsgehakt in een kom, voeg de worcestershiresaus, een eetlepel mosterd à l’ancienne, de fijngesneden basilicum, de blokjes Gruyère AOP en zout en peper toe. Meng alles.
  5. Maak kleine ronde steaks.
  6. Bak ze op een hoog vuur.
  7. Snijd de buns in tweeën. Beleg de buns in deze volgorde: vlees, kaas, spinazieblaadjes, cantharellen en een halve koffielepel mosterd à l’ancienne.
  8. Dek de hamburger af met de bovenkant van de bun.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept