Olijven in een mantel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 150 g Gruyère, geraspt
  • 150 g meel
  • 1 afgestreken TL bakpoeder
  • paprika
  • 120 g zachte boter
  • 1 eiwit, geklopt
  • 1 glas gevulde olijven
  • 1 eidooier, geklopt, voor het bestrijken

Voorbereiding

  1. 1. Gruyère, meel, bakpoeder en kruiden mengen.
  2. 2. De boter in kleine vlokken erover verdelen, het eiwit toevoegen en alles tot een glad deeg mixen.
  3. 3. In folie verpakt in de koelkast minstens 30 minuten laten rusten.
  4. 4. De olijven in een zeef goed laten afdruipen.
  5. 5. Het deeg tot hazelnootgrote bolletjes vormen, in elk bolletje een olijf drukken en op een met bakpapier beklede bakplaat zetten.
  6. 6. Het deeg rondom de olijf met eigeel bestrijken de bolletjes in een voorverwarmde oven (200 °C) ca. 15 minuten bakken. Lauwwarm of koud serveren.
Bereidingstip

Gebruik verschillende vullingen voor de olijven: vul ze met amandelen, paprika, ansjovis en kapers.

Voedingsinformatie

Goed geschikt als kleine maaltijd tussendoor of bij het aperitief.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept