Ovenschotel met aardappel, ui en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 uien, in 6 gesneden
  • 400 g aardappelen, in fijne plakjes
  • 2,5 dl melk
  • 1 kl tijm
  • 1 knoflookteen, gehakt + 1 knoflookteen, in 2 gesneden
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 60 g geraspte Gruyère AOP
  • 1 ei, licht opgeklopt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
Keukengerei
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de aardappelen en uien gedurende 3 minuten. Verwarm de melk met de tijm, het gehakte knoflookteentje, de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de geraspte Gruyère AOP toe en laat smelten. Voeg vervolgens het ei toe.
  2. Wrijf een ovenschotel in met de in twee gesneden knoflookteen. Smeer in met olijfolie. Verdeel de ui en aardappelen over de bodem van de schotel. Giet de melk erover. Bak in de oven gedurende 20 tot 30 minuten.
  3. Verdeel over de borden.
Bereidingstip

Lekker als bijgerecht bij geroosterd vlees of gevogelte of als lichte lunch met een met olijfolie gearomatiseerde salade.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept