Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Poke bowl met kikkererwten, avocado en Appenzeller® Surchoix
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 blik kikkererwten (240 g), gespoeld en uitgelekt
1 el olijfolie
1 el gerookt paprikapoeder
350 g bulgur, bereid volgens de gebruiksaanwijzing van de producent
1 handje geraspte wortelen
1 handje edamame*, bereid volgens de gebruiksaanwijzing van de producent
2 minikomkommers, dun gesneden in de lengte
1 rode ui, in ringen
100 g Appenzeller® Surchoix, in staafjes
2 avocado's, ontpit, in vieren gesneden
2 el pistachenoten, grof gehakt
zout, peper
Harissa vinaigrette:
1 handje peterselie, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
3 teentjes knoflook, fijngehakt
het sap en de rasp van 1 citroen
1 tl harissa pikante saus
3 el olijfolie
Voorbereiding
Harissa-vinaigrette: Doe de peterselie, het komijnpoeder, de knoflookteentjes, het sap en de rasp van de citroen in een kom en klop stevig tot alles goed is vermengd. Voeg al roerend de harissasaus toe. Giet vervolgens langzaam de olie erbij en klop stevig door tot er een gladde saus ontstaat.
Geroosterde kikkererwten: Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kikkererwten in een kom en voeg al roerend de olijfolie toe. Voeg vervolgens het paprikapoeder, wat zout en peper toe. Meng alles goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten in de oven. Zet apart.
Stel de poke bowls samen: Verdeel de bulgur, kikkererwten, wortelen en edamame over soepkommen. Schik er de komkommer, rode ui en Appenzeller® Surchoix-staafjes over. Werk af met avocado-kwartjes in een korstje van pistache. Lepel wat vinaigrette over de poke bowls en serveer met de rest apart.
*Wat is edamame? Edamame zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant. Je vindt ze in blikjes of in de diepvriesafdeling. Diepvries is de beste keuze. Vervang het door boontjes of erwtjes.