Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Polentahapjes met gerookt spek en Sbrinz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
36
min.
Delen
Delen
Cook/bake time36 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Makkelijk
500 g kant-en-klare polenta, gekookt, in een blok
60 g Sbrinz AOP
6 plakjes gerookt spek
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
Extra zuivere olijfolie
Peper
Voorbereiding
Snijd het blok polenta in 12 hapjes. Leg ze op een plaat bekleed met bakpapier en strijk ze met een borsteltje in met olie. Kruid ze met peper.
Pel de knoflook en mix hem met het bosje peterselie, een eetlepel Sbrinz AOP en twee plakjes spek. Garneer de hapjes polenta met deze mengeling en bak gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag. Gril hierin de plakjes spek zonder vetstof tot ze mooi krokant zijn.
Laat het spek goed uitlekken op keukenrol en snijd in stukken.
Schaaf de overgebleven Sbrinz AOP in krullen. Haal de polentahapjes uit de oven, garneer ze met spek en Sbrinz AOP, geef een draai aan de pepermolen en serveer doorwarm.