Polentahapjes met gerookt spek en Sbrinz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
36 min.
Cook/bake time 36 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Makkelijk
  • 500 g kant-en-klare polenta, gekookt, in een blok
  • 60 g Sbrinz AOP
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • Extra zuivere olijfolie
  • Peper

Voorbereiding

  1. Snijd het blok polenta in 12 hapjes. Leg ze op een plaat bekleed met bakpapier en strijk ze met een borsteltje in met olie. Kruid ze met peper.
  2. Pel de knoflook en mix hem met het bosje peterselie, een eetlepel Sbrinz AOP en twee plakjes spek. Garneer de hapjes polenta met deze mengeling en bak gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag. Gril hierin de plakjes spek zonder vetstof tot ze mooi krokant zijn.
  4. Laat het spek goed uitlekken op keukenrol en snijd in stukken.
  5. Schaaf de overgebleven Sbrinz AOP in krullen. Haal de polentahapjes uit de oven, garneer ze met spek en Sbrinz AOP, geef een draai aan de pepermolen en serveer doorwarm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept