Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Risotto met Vacherin Fribourgeois AOP geparfumeerd met Luikse siroop en fricassee van kardoen met truffel
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 8 personen
400 g risotto
20 g geklaarde boter
10 g gehakte sjalot
Luikse siroop
100 g witte wijn
1,2 kg groentefond of gevogeltefond
200 g Vacherin Fribourgeois AOP
400 g kardoen in blik
20 g boter
Kruiden
Garnituur
120 g boter
Luikse siroop
Plukje kervel
Chips van paarse aardappelen
Truffels
Voorbereiding
Fruit de gehakte sjalotten in de geklaarde boter, voeg de risotto toe en laat kleuren.
Leng aan met de witte wijn, laat sudderen en voeg een beetje Luikse siroop toe.
Laat inkoken totdat het stroperig wordt en leng aan met 2/3 groentefond, laat rustig sudderen en roer regelmatig.
Doe in een beboterde schotel zodra alles gaar is.
Garnituur
Laat de kardoenen uitlekken en snijd ze in de gewenste grootte, bewaar het vocht om de risotto af te werken en stoof ze in boter in een sauteerpan.
Was de truffels onder koud water met een borsteltje.
Snijd ze in zeer dunne schijfjes met een mandoline voor de versiering.
Afwerking van de risotto
Breng 3/4 groentefond en vocht van de kardoenen aan de kook in een sauteerpan.
Voeg de rijst toe en stop met koken. Bind met Vacherin Fribourgeois AOP. Doe er een dik klontje boter bij.
Kruid bij en voeg een beetje Luikse siroop toe.
Serveer de risotto heel smeuïg. Leng de risotto aan met de rest van de groentefond als die een beetje te dik is.
Versier met de in boter gestoofde kardoenen en de fijne truffelschijfjes.
Werk af met een aardappelchips en plukjes kervel.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Vacherin Fribourgeois AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
Zonder vlees
Quenelles met Appenzeller®
Zonder vlees
Kaas in wijnaspic met notenvinaigrette
25 min.
Gepaneerde kabeljauwhaasjes met Sbrinz AOP
Zonder vlees
Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®
Zonder vlees
Ramequins met L’Etivaz AOP
Emmentaler AOP-spiesjes met zwarte olijvensaus