Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / EN
Italia
Nederland
Portugal / PT
Schweiz
Suisse
Suomi / FI
Sverige / SV
Svizzera
USA / EN
Россия / RU
中国 / ZH-Hans
日本 / JP
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Risottoballetjes met eekhoorntjesbrood en Appenzeller®
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
250 g risottorijst
250 g eekhoorntjesbrood
80 g Appenzeller®
2 sjalotten
1 bosje peterselie
1 liter vlees- of groentebouillon
Bloem
Olijfolie
Peper en zout
Voorbereiding
Maak de paddenstoelen schoon, borstel ze en veeg ze voorzichtig schoon met een vochtige doek.
Schil en hak de sjalotten.
Hak de peterselie en rasp de Appenzeller®.
Bak de sjalotten in een kookpan op zacht vuur in twee eetlepels olijfolie.
Hak het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de sjalotten.
Voeg de rijst toe en meng gedurende enkele minuten.
Voeg twee eetlepels warme bouillon toe en laat koken. Roer regelmatig en voeg bouillon toe telkens de rijst droog wordt.
Haal de risotto na een twintigtal minuten van het vuur en laat een half uur afkoelen.
Vorm balletjes met de hand, duw ze plat en haal ze door de bloem.
Bak de balletjes enkele minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag in een straaltje olie, tot ze mooi goudgeel zijn.
Serveer warm met licht gegrilde schijfjes tomaat.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Appenzeller®
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
40 min.
Flammenkuche met Tomme Vaudoise en spekblokjes
50 min.
Speltrisotto uit de Alpen met een tuile van Gruyère AOP Réserve
Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP
Soep met een bladerdeegkorst
Auberginerolletjes met Emmentaler AOP
Zonder vlees
Taartje met blauwe bosbessen en Tête de Moine AOP