Romig doperwtensoepje met munt en een spiesje van Le Gruyère AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 middelgrote wortel, in plakjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 350 g verse doperwten (gedopt of diepgevroren)
  • 5 blaadjes kropsla
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie samengebonden)
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • zout, peper
  • Afwerking:
  • 70 g Le Gruyère AOP Classic, in blokjes
  • verse muntblaadjes, in reepjes

Voorbereiding

  1. Fruit de ui in hete olijfolie totdat deze glazig is. Voeg daarna de wortel, prei, erwtjes en slabladeren toe. Voeg het kruidentuiltje en de bouillon toe. Dek af en breng aan de kook. Zet het vuur daarna op de helft en laat 15 minuten zachtjes garen.
  2. Verwijder het kruidentuiltje en pureer de soep tot een romige consistentie.
  3. Rijg de blokjes Le Gruyère AOP aan spiesjes en werk de soep af met wat munt en de Gruyère AOP-spiesjes
Bereidingstip

Slimme tip: Gebruik voor dit recept geen blikerwten! Ontdooi diepvriesdoperwten nooit eerst, maar voeg ze direct uit de vriezer toe aan de pan. Zo behoud je de meeste smaak en 'bite'.

Aanbeveling

Heerlijk met croutons of sneetjes boerenbrood. Deze soep kan warm, lauw of koud geserveerd worden.

Bon
Appétit