Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
RUSTIEKE TAART MET GRUYÈRE AOP CLASSIC | BLOEMEN EN AROMATISCHE KRUIDEN UIT DE WEIDEN IN DE VALLEIEN
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 spiezen
1 ui, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el tijm
1 kant-en-klaar of huisgemaakt kruimeldeeg
150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
1 ei, geklutst
1 dl volle melk of room
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 puntje nootmuskaat
1 handje kruiden uit de weiden in de valleien, versnipperd
Zout, peper
Voorbereiding
Meng de ui in een kom met de olijfolie en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ui 3 minuten aan. Zet apart.
Meng in een kom het ei, de room, het knoflook, de bergkruiden, de nootmuskaat, zout en peper. Zet apart.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol met behulp van een deegroller het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Leg het deeg op een bakplaat en verdeel er vervolgens de gekonfijte uien over tot ongeveer 5 centimeter van de rand. Strooi er de kaas over. Giet er het eimeng- sel over en vouw de randen van de taart naar het midden toe. Bak 25 tot 30 minuten in de oven.