Salade met geroosterde bieten, palmkook en Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
70 min.
Cook/bake time 70 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol palmkool (cavolo nero)
  • 1 bos lente-uien, schoongemaakt
  • 1 blik (400 g) kikkererwten, gespoeld
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1/4 tl pili pili vlokken
  • 1 Tomme Vaudoise, in vieren gesneden

Hazelnootvinaigrettes

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper

Afwerking

  • 1 el pijnboompitten

Voorbereiding

  1. Borstel de rode bieten en rooster ze 40 tot 50 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven. Zet ze apart om af te koelen. Schil de bieten en snijd ze in vieren. Bestrijk de koolbladeren en lente-uien met olijfolie. Rooster ze 10 tot 15 minuten in de oven. Meng de kikkererwten met de gerookte paprika en pili pili. Rooster ze enkele minuten in de oven met de koolbladeren en de lente-uien.

Hazelnootvinaigrettes

  1. Meng in een kom de azijn met zout en peper. Voeg hazelnoot- en olijfolie toe. Meng goed. Zet opzij.

Afwerking

  1. Verdeel bietjes, koolbladeren, lente-uien en kikkererwten over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de kwartjes Tomme Vaudoise toe. Bestrooi met de pijnboompitten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept